Σε ξαφνικό οικονομικό θάνατο οδηγείται το σύνολο των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει την Τετάρτη το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών του Οργανισμού (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ).

Για κάθε 100 ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ, πληρώνει μόνο τα 23, τα οποία στη συνέχεια το κράτος φορολογεί, με αποτέλεσμα να μένουν στον γιατρό λιγότερα από 15!

Μεγάλη αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η αιφνίδια αποστολή νέων 'κουρεμάτων' στους υπολογιστές των ιατρών.

Μετά από ανάλυση των συλλεγμένων στοιχείων, προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • Κλινικοεργαστηριακοί γιατροί: Ισοπεδωτική νέα περικοπή, η οποία αγγίζει το 37% που προστίθεται στην υφιστάμενη περικοπή του 30% και το 10% της
    παρακράτησης!
  • Εργαστηριακοί γιατροί: Ο συνδυασμός της επιβολής υψηλού ποσοστού υποχρεωτικής επιστροφής (claw back) σε εργαστηριακές μονάδες ακόμη και με μικρό κύκλο εργασιών και μικρή έκπτωση (rebate), κυμαίνεται από 32% έως 45%! Εάν προστεθεί και το κόστος εκκαθάρισης των δαπανών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, προκύπτει ότι είναι αδύνατη η επιβίωση των διαγνωστικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ εκφράζει την αγανάκτησή της για την τακτική των 'κουρεμάτων'.

Καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού να ανακαλέσει το ισοπεδωτικό αυτό μέτρο και να τηρήσει απαρέγκλιτα τους όρους της αρχικής σύμβασης με τους συνεργάτες του.

Η Ένωση προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα κληθεί η ελληνική δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το δίκαιο των αιτημάτων του κλάδου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;