Διορία τεσσάρων εβδομάδων να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, δίνει το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα κλιμακώσει την αντίδρασή του οδηγώντας τον Οργανισμό ακόμη και σε ΄ξαφνικό θάνατο', όπως συνέβη με την ΕΡΤ.

Στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί και το προσωπικό θα τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα και θα απορροφηθούν όσοι κριθούν χρήσιμοι, όταν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ ενταχθούν στο ΕΣΥ, στις αρχές του 2014.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται αποφασισμένος να φτάσει την κρίση στα άκρα, αν και είχε διαψεύσει το συγκεκριμένο σενάριο πριν από δύο εβδομάδες.

Το ενδεχόμενο αυτό συζήτησε το απόγευμα της Παρασκευής και σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υλοποιεί άμεσα τη διακοπή της σύμβασης με τους 1.000 γιατρούς, οι οποίοι είχαν δικαίωμα να εξετάζουν ασφαλισμένους του Οργανισμού και στο ιατρείο τους.

Παράλληλα, προτίθεται να αυξήσει το μηνιαίο 'πλαφόν' επισκέψεων για τους υπόλοιπους και να υπογράψει νέες συμβάσεις με όσους γιατρούς κρίνει ότι χρειάζεται.

Εξαιρέσεις

Απαντώντας την Παρασκευή σε επίκαιρη ερώτηση της κ. Αλέκας Παπαρήγα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε στη Βουλή ότι δεν μπορεί να δεχθεί να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απ΄ ό,τι ισχύει με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους:

'Ζητούν να εξαιρεθούν από έναν γενικό νόμο για την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα. Τέτοια συμφωνία δεν μπορούμε να κάνουμε με κανένα. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι.

Για όποιον έχει διάθεση να έρθει να κάνει διάλογο ή αντίλογο είμαι πρόθυμος, η πόρτα του υπουργείου είναι ανοικτή.

Όμως, όποιος νομίζει ότι γεννήθηκε στις Βερσαλίες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατώτεροι, αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ανεχτεί'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα