Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός αναλαμβάνει πρωτοβουλία για διάλογο υπουργείου Υγείας - γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Σκοπός είναι να καθίσουν οι δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι και να υπάρξει το μάξιμουμ της συναίνεσης, ενόψει των σημαντικών αλλαγών στον Οργανισμό.

Οι γιατροί έχουν απορρίψει κάθε έκκληση του υπουργείου για διάλογο, αξιώνοντας έγγραφη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση συναδέλφου τους.

Ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε να υπογράψει τέτοιο χαρτί, αναφέροντας ότι ανάλογη θέση εκφράζουν όλα τα κόμματα της Βουλής.

Δέσμευση

Μιλώντας την Τετάρτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα να του δώσουν μία ξεκάθαρη δήλωση για το εάν θα πρέπει να υπογράψει αυτή τη δέσμευση:

'Με χαρά λέω, ότι δεν υπήρξε κανένας βουλευτής, από κανένα κόμμα, που να μας είπε ότι πρέπει να το υπογράψουμε.

Το κυριότερο δε, το συγκυβερνόν κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, δια του κυρίου Ρήγα, ξεκάθαρα είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπογραφεί τέτοιο χαρτί και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το κράτος και η κυβέρνηση να φαίνεται εκβιαζόμενη από τους γιατρούς'.

Διαμεσολάβηση

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Επιτροπής, ώστε να προσκαλέσει, με δική της πρωτοβουλία τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, για να γίνει ο διάλογος παρουσία των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κρεμαστινός είπε ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για να γίνει αυτή η συζήτηση την επόμενη εβδομάδα.

Το υπουργείο Υγείας δίνει στους γιατρούς διορία έως την Τετάρτη να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προειδοποιώντας ότι - σε διαφορετική περίπτωση - θα προχωρήσει στις αλλαγές ερήμην τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία