Απαράδεκτες και ανεφάρμοστες χαρακτηρίζει τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου που αναφέρονται στις προϋποθέσεις χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι αδυνατούν να συνεχίσουν να πιστώνουν τον ΕΟΠΥΥ, γιατί πλέον με τις νέες διατάξεις έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τις πολύμηνες καθυστερήσεις και την ουσιαστική αδυναμία παραλαβής φορολογικής ενημερότητας που είναι απαραίτητη για να αιτούνται τα ποσά που δικαιούνται.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο μηνιαίος «Γολγοθάς» των φαρμακοποιών ξεκινά με την κατάργηση όλων των ρυθμίσεων των οφειλών που έχουν θεσπιστεί με κυβερνητική προτροπή. Συνεχίζεται με τον εξαναγκασμό σε «εσωτερική μετανάστευση» των φαρμακοποιών που έχουν ρυθμισμένες οφειλές, να απευθυνθούν για την ενημερότητα στα ελεγκτικά κέντρα που είναι ένα για κάθε νομό! (πχ. για την Χαλκιδική βρίσκεται στον Πολύγυρο, για όλο το νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει ένα στην Θεσσαλονίκη, για όλες τις Κυκλάδες στην Σύρο κλπ).
Κάτω από τον «μανδύα» της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, το Κράτος αναγκάζει τους φαρμακοποιούς κάθε μήνα να ταξιδεύουν από νησί σε νησί ή από την περιοχή τους στην πόλη για να λάβουν την ενημερότητα , προκειμένου να αιτηθούν τα χρήματα που τους δίνονται με μεγάλη καθυστέρηση και πρωτοφανή ταλαιπωρία!

Ο ΠΦΣ καταγγέλλει πως το ίδιο το κράτος που κωλυσιεργεί με διαδικαστικά και γραφειοκρατικά προσχήματα να εξοφλήσει ακόμα και χρέη από το 2011, μεθοδεύει πλέον και τη μη εξόφληση των οφειλομένων με τη θέσπιση απαράδεκτων διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες για να χορηγηθεί η ενημερότητα πρέπει να εξοφληθεί ακόμα και το 100% των ρυθμισμένων οφειλών, σε συνεπείς φορολογούμενους πολίτες.

Οι Φαρμακοποιοί καθιστούν υπεύθυνη την Πολιτεία για τις αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν και την ενδεχόμενη ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων, καταλήγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα