Εφιαλτικές διαστάσεις προσλαμβάνουν για τον υπουργό Υγείας οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ στο νομοθετικό του έργο.

Έπειτα από την παρέμβαση Βενιζέλου και την απόσυρση του '25ευρου' για εισιτήριο στα νοσοκομεία, ο κυβερνητικός εταίρος αξιώνει αλλαγές και στο νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ.

Η πρωτοβουλία αυτή προκαλεί αμηχανία στον υπουργό Υγείας, ο οποίος έχει αναβάλει ήδη δύο φορές την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Κρίσιμη είναι πλέον η συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Το βράδυ της Τρίτης, συνεδρίασε ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Υγείας του ΠΑΣΟΚ και εξέτασε αναλυτικά το προσχέδιο νόμου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν στελέχη του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωποι των φορέων του χώρου.

Εκφράστηκαν επτά βασικές αντιθέσεις και διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι το προσχέδιο νόμου χρειάζεται ακόμη καλύτερη επεξεργασία των διατάξεων, ώστε να ανταποκριθεί στον στόχο της μεταρρύθμισης.

Ενστάσεις

Οι βασικές επισημάνσεις που θα γίνουν την Πέμπτη από την αντιπροσωπεία του κόμματος αφορούν:

Την ανάγκη κάλυψης όλου του Ελλαδικού χώρου από τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας με βάση τη δομή του Καλλικράτη και των διαμερισμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Την κάλυψη όλων των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ιδιαίτερη μέριμνα στην κάλυψη των χρονίως πασχόντων.

Την συμπερίληψη στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού και της ειδικότητας του γυναικολόγου, ώστε να προστατευτεί η υγεία της γυναίκας και της μητρότητας.

Την οργάνωση της μεταβατικής περιόδου ώστε να είναι πλήρως σε λειτουργία κατά τη διάρκειά της όλες οι υφιστάμενες δομές.

Τη σωστή ένταξη στο σύστημα με αξιοκρατία και διαφάνεια των υπηρετούντων γιατρών.

Τη σωστή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με τις κατάλληλες υπηρεσίες ελέγχου και την υπαγωγή του στο υπουργείο Εργασίας.

Την απόσυρση διατάξεων, που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ, μέσω προκλητής ζήτησης για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες Υγείας.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους