Πιάνουν επιτέλους...τόπο τα χρήματα που έδωσε ο ελληνικός λαός ως μίζες για εξοπλιστικά.

Λειτουργώντας ως ένας άτυπος αποταμιευτικός μηχανισμός, οι κατά καιρούς 'υπεύθυνοι' για την εθνική μας άμυνα, επιστρέφουν τμήμα των χρημάτων που είχαν σωρεύσει επί χρόνια για μία...δύσκολη ώρα.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, με εντολή του πρωθυπουργού, αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία, σε Υγεία και Παιδεία, τα πρώτα 17,6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του ελληνικού δημοσίου και έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κόστος

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, αποφασίστηκε περίπου 13 εκατομμύρια να διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ανασφάλιστων πολιτών.

Τα υπόλοιπα περίπου 4 εκατομμύρια θα διατεθούν στην Παιδεία για την κάλυψη δαπανών στέγασης 3.000 φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια αλλά και για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σε τυφλούς μαθητές.

Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από εδώ και πέρα στον ειδικό λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από παράνομο πλουτισμό και έκνομες δραστηριότητες, θα επιστρέφονται στους πολίτες.

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι μείζον αίτημα της ελληνικής κοινωνίας ήταν το σύνθημα 'φέρτε πίσω τα κλεμμένα'.
Αυτό το σύνθημα και αίτημα της κοινωνίας – είπε - ο πρωθυπουργός το κάνει πράξη.

Ανασφάλιστοι

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το υπουργείο Υγείας θα χρησιμοποιήσει τα 13 εκατομμύρια ευρώ ως εξής:

'Σήμερα οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μέσα στην κρίση έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη, δεν μπορούν να κάνουν τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία στα νοσοκομεία, παρά μόνο όταν φτάσει η ασθένειά τους σε προχωρημένο στάδιο και προχωρήσουν στην εισαγωγή τους μέσω των επειγόντων περιστατικών.

Αυτά τα χρήματα θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό και, σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, θα εκδώσουμε επείγουσα εγκύκλιο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ώστε όσοι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν προβλήματα υγείας και χρήζουν τακτικού χειρουργείου για την αντιμετώπισή τους, να μπορούν να απευθυνθούν πλέον στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μέσω αυτού του ειδικού λογαριασμού θα αναλάβουν το κόστος του χειρουργείου και της θεραπείας που ακολουθεί την επέμβαση'.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
28 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη στο 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)
Φόρουμ Δελφών: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ατμομηχανή επενδύσεων και καινοτομίας
Σοβαρός ο αντίκτυπος από το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ