Από φράσεις της καθομιλουμένης (και λίγο παραπέρα), όπως 'πιτσικουλιές', έως αρχαία Ελλάδα, περιελάμβανε η αναμέτρηση του υπουργού Υγείας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Η συζήτηση που έγινε την Τετάρτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αποκάλυψε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Κατά την ακρόαση των εκπροσώπων των φορέων ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρη Βαρνάβα.

Τον κατηγόρησε ότι άλλαξε θέση, σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΙΚΑ που εντάχθηκαν επί υπουργίας Λοβέρδου στο ΕΣΥ. Τότε – του είπε – τασσόταν υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησής του και τώρα μόνο για πλήρη απασχόλησή τους.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ του απάντησε ότι τότε οι γιατροί του ΙΚΑ εντάσσονταν στα νοσοκομεία, ενώ τώρα με το πρωτοβάθμιο σύστημα περνούν στα Κέντρα Υγείας:

Ημιμαθής

'Εκτός από ανάγωγος είστε και ημιμαθής. Δεν ξέρετε την διαφορά νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας. Δεν μάθατε τίποτα ως υπουργός. Τσάμπα πήγε ο χρόνος', τόνισε ο κ. Βαρνάβας.

Η απάντηση του υπουργού ήρθε αμέσως σε άπταιστα...αρχαία ελληνικά:

'Είσαι κωλοτούμπας. Κάνεις πολιτικές πιτσικουλιές'.

Από την αρχαία Ελλάδα ήταν εμπνευσμένη και η απάντηση Βαρνάβα:

'Έχετε τρία ονόματα. Εκτός από Άδωνις και Σπυρίδων, λέγεστε και Ηρόστρατος'.

Πρόκειται για τον αρχαίο Έλληνα, ο οποίος πυρπόλησε το ναό της Αρτέμιδος στην πατρίδα του την Έφεσο προκειμένου να μείνει το όνομά του στην ιστορία!

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου