Κατάλογο με βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, τα οποία θα μπορούν να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, θα παραδώσει την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Υγείας η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την τελική ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον νέο ΕΟΠΥΥ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Υγείας, ωστόσο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το κατά πόσο πρέπει να απελευθερωθεί πλήρως η πώληση και των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Ανέφερε ότι συζητεί το θέμα με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος θα προτιμούσε μερική απελευθέρωση.

Φαρμακοποιός

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Καλαντζή, τόνισε ότι 'για τη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων κρίνεται σημαντική η παρουσία του φαρμακοποιού για να συμβουλεύει.

Αυτά μπορεί να μην έχουν μεγάλο κίνδυνο, μπορούν όμως να γίνουν επικίνδυνα όταν συνδυαστούν με άλλα. Γι' αυτό και το υπουργείο εξετάζει το ζήτημα της απελευθέρωσης πώλησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων'.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, επίσης ότι συναποφάσισε με το υπουργείο Ανάπτυξης για την απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας