Σε παράταση της προστασίας του νοσοκομείου 'Ερρίκος Ντυνάν' από τους πιστωτές του έως το τέλος Ιουνίου, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Με τροπολογία που κατέθεσε τη Δευτέρα στο νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), ο κ. Γεωργιάδης επεκτείνει χρονικά:

Αφενός, την προστασία του Κοινοφελούς Ιδρύματος από κατασχέσεις πιστωτών στα ακίνητά του, καθώς και στα ιατρικά μηχανήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς και απαιτήσεις από τρίτους.

Θεωρεί την προστασία επιβεβλημένη και απολύτως απαραίτητη για τη συνέχιση των υπηρεσιών του, εκτιμώντας ότι το διάστημα έως 30 Ιουνίου θεωρείται ικανό ώστε να οριστικοποιηθεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την ομαλή οικονομική αναδιάρθρωση του νοσοκομείου.

Ενημερότητα

Ο υπουργός Υγείας επεκτείνει και τη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας, η οποία είναι εκ του νόμου απαραίτητη για την είσπραξη χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ και για την εκταμίευση δανείου από την τράπεζα για τη συνέχιση λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ο νομοθέτης επισημαίνει στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας ότι το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να έχει τη διασφάλιση ότι δεν θα τού αποδοθεί καμία απολύτως ευθύνη και ενοχή για τις πράξεις και τις παραλείψεις των προκατόχων διοικήσεων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κέρδη μεγαλύτερα από τις προβλέψεις για την Johnson & Johnson
Τι φάρμακα χρειάζονται οι άνθρωποι στο διάστημα
Υπερηχογραφική σαλπιγγογραφία: Οδηγός για τις γυναίκες