Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητείται η κατάργηση του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων, κατέθεσε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Ο ΠΙΣ κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά, πέραν της προσφυγής του στα Διοικητικά Δικαστήρια, προκειμένου να προστατευθούν τα έννομα συμφέροντα των πολιτών και η δεοντολογική λειτουργία των ιατρών.
Ο ΠΙΣ, με ανακοίνωσή του, καλεί τους ιατρούς να συνεχίσουν το λειτούργημά τους υπερασπίζοντας την υγεία και την περίθαλψη κάθε ασθενή. Οι κανόνες ιατρικής, ηθικής και δεοντολογίας, αλλά και η προστασία της Υγείας, είναι υποχρέωση που απορρέει από τον όρκο και τις υποχρεώσεις του ιατρικού λειτουργήματος.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική στήριξη μετά τη θεραπεία από αιματολογικό καρκίνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη στο "Βοστάνειο" Μυτιλήνης και στο Κέντρo Υγείας Μανταμάδου
Ποια ψάρια έχουν τα μεγαλύτερα οφέλη για την καρδιά και τον εγκέφαλο