Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη, προκάλεσαν οι νέες αναφορές του υπουργού Ανάπτυξης περί ακριβών μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Ο κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε την Τρίτη ότι '...ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζει να εκτίθεται ανεπανόρθωτα, προκειμένου να πείσει την κοινωνία και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης ότι πρέπει να αποδεχτούν και να υλοποιήσουν τις αδικαιολόγητες εμμονές του.

Συνεχίζει μέσω των ΜΜΕ, μονολογώντας, να επικαλείται ψευδή στοιχεία και να σκίζει τα ρούχα του, κοπτόμενος δήθεν υπέρ των απόρων και των συνταξιούχων'...

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ τονίζει ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει στα χέρια του αντικειμενικά, τεκμηριωμένα και από ανεξάρτητες πηγές στοιχεία σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, από τα οποία προκύπτουν τα εξής:

Tα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως και όλα τα υπόλοιπα φάρμακα είναι κατά 50% φθηνότερα στην χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται στην πράξη από τις αθρόες εξαγωγές φαρμάκων από την Ελλάδα προς όλη την Ευρώπη.

Μείωση

Εάν, παρόλα αυτά – σημειώνει – ο υπουργός Ανάπτυξης πιστεύει ότι οι τιμές των φαρμάκων πρέπει να μειωθούν ακόμη περισσότερο, τον καλούμε να μειώσει τις τιμές όλων των φαρμάκων σε όποιο ποσοστό αυτός κρίνει και μάλιστα αύριο το πρωί:

'Εμείς θα τον χειροκροτήσουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκριτικά λαϊκίστικα και αποβλέπουν στην οικοδόμηση του πολιτικού προφίλ και στο βάθος διαφαίνεται η μεγάλη του επιθυμία να δει να πωλούνται φάρμακα από τα σούπερ μάρκετ'...

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]