Του Δημήτρη Καραγιώργου

Εστίες αντιπαράθεσης, αλλά και απρόβλεπτες συμμαχίες μεταξύ στελεχών της ΝΔ, αναδεικνύει η κρίση και οι πιέσεις που ασκούνται στον χώρο της Υγείας.

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος από την κόντρα Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) και μία νέα κόντρα ξέσπασε στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Ο σύμβουλος του τέως υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου κ. Νίκος Μπεχράκης (τέταρτος από αριστερά), έστρεψε τα πυρά του κατά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) κ. Γιώργου Πατούλη (τρίτος από αριστερά).

Ο ΙΣΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

'...Ως τις άκυρες και ανάρμοστες συγχωνεύσεις των νοσοκομείων του κ. Λυκουρέντζου που άφησαν τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες γεωγραφικά ακάλυπτες από την επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη…'.

Απάντηση

Ο κ. Μπεχράκης, ο οποίος αποτελεί κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στο χώρο της Υγείας, απάντησε επί...προσωπικού:

'Ως σύμβουλος του τότε υπουργού Υγείας δηλώνω ότι ουδεμία συγχώνευση άφησε τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες γεωγραφικά ακάλυπτες από την επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη.

Με την αυστηρή καθοδήγηση του τότε υπουργού κ. Λυκουρέντζου αντιμετωπίσαμε, μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, κάθε περίπτωση ξεχωριστά, είδαμε φορείς, ενδιαφερόμενους και συνδικαλιστές αλλά ποτέ δεν έμειναν 'τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες' ακάλυπτες.

Θεωρώ παντελώς ψευδή αυτά τα αναγραφόμενα και τα αποδίδω απλά σε συνδικαλιστικό οίστρο'.

Συμφωνία

Εκτός από κόντρες, όμως, τις τελευταίες μέρες καταγράφηκε και μία ιστορική συμφωνία:

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης (δεύτερος από αριστερά) συμφώνησε με συνοπτικές διαδικασίες για το θέμα της απεργίας των φαρμακοποιών με τον πρόεδρο του Συλλόγου της Αττικής κ. Κωνσταντίνο Λουράντο (πέμπτος από αριστερά).

Για τους γνωρίζοντες, η συμφωνία αυτή είναι...ιστορική, καθώς μεταξύ των δύο συνδικαλιστών της ΝΔ δεν υπάρχουν και οι καλύτερες δυνατές σχέσεις.

Παρόμοιες, δε, αποφάσεις λαμβάνονταν στο παρελθόν έπειτα από ομηρικές μάχες!

Το συμφέρον του κλάδου, όμως, έβαλε στο περιθώριο την αντιπαράθεση και – όσοι βρέθηκαν στη συνεδρίαση του ΠΦΣ της Τετάρτης – δεν πίστευαν κυριολεκτικά στα μάτια τους...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θ Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες, ειδικά στο γαστρεντερικό
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα