Συγκινητική ήταν η κινητοποίηση των φαρμακοποιών, οι οποίοι έφτασαν την Κυριακή στο Σύνταγμα με πούλμαν απ΄ όλη τη χώρα.

Πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση, την ώρα που τα προεδρεία των φορέων τους είχαν συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίες, ωστόσο, απέβησαν άκαρπες.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, παρουσία του βουλευτή κ. Δημήτρη Κρεμαστινού και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Χρήστου Πρωτόπαππα και Γιώργου. Κουτρουμάνη.

Το προεδρείο του ΠΦΣ παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις των φαρμακοποιών για τις συνέπειες που θα προκαλέσει με τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο, στον επιστημονικό κλάδο των φαρμακοποιών.

Ο κ Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό προκειμένου να γίνουν διορθωτικές κινήσεις με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων.

Βουλευτές

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ και μέλη του προεδρείου είχαν ενημερώσει νωρίτερα και ομάδα βουλευτών της ΝΔ, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Καλαντζή, τον κ .Δημήτρη Κυριαζίδη από την Δράμα και Σ. Αναστασιάδη και Γ. Ορφανό από Θεσσαλονίκη και τον πρώην υπουργό Ευρυπίδη Στυλιανίδη απο την Ροδόπη.

Οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας να επιστρέψει στη βουλή για να τους δώσει εξηγήσεις...

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης