Λήγει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς υπουργός Υγείας και εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηρίων ‘’τα βρήκαν’’ την Τετάρτη στο θέμα του “πλαφόν”.

Η τρίτη συνάντηση σε διάστημα μιας εβδομάδας οδήγησε σε αποτέλεσμα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι ασφαλισμένοι.

Αναγνωρίστηκε, επίσης, η ιδιαιτερότητα της (προεκλογικής) περιόδου, με τους εκπροσώπους των φορέων να δηλώνουν ότι “...δεν θέλουμε να πιέσουμε ενόψει των εκλογών, αλλά να βρεθεί λύση και για τους ασφαλισμένους και για τον κλάδο μας”.

Το υπουργείο Υγείας πρότεινε να ξεπεραστεί το εμπόδιο των 328 εκατομμυρίων ευρώ του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, το οποίο οι πάροχοι είχαν θεωρήσει πολύ μικρό.

Αυτό θα γίνει με την προσθήκη ποσού 40 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εκτιμάται ότι δαπάνησαν οι ασφαλισμένοι για εξετάσεις από τον Νοέμβριο, που τα εργαστήρια και τα πολυιατρεία ήταν κλειστά λόγω απεργίας και στη συνέχεια λόγω μεταρρύθμισης.

Συμφωνήθηκε, επίσης, ο προϋπολογισμός να κατανεμηθεί ανά γεωγραφική περιφέρεια, ανάλογα με τον πληθυσμό και τις ανάγκες που χρειάζεται να καλυφθούν.

Εξετάσεις

Για το θέμα του “πλαφόν”, οι πάροχοι αποδέχτηκαν ότι θα διαμορφωθεί με βάση τις εξετάσεις που διενήργησαν το 2013.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συσταθεί κοινή επιτροπή, η οποία θα διαμορφώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες που θα διέπουν τη συνταγογράφηση των εξετάσεων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]