Τριετούς διάρκειας θα είναι το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή (ΑΔΥΜ), το οποίο θα χρησιμοποιείται στο εξής για την εγγραφή στο σχολείο, χωρίς να απαιτούνται άλλα δικαιολογητικά.

Το δελτίο εκδίδεται από μονάδες του ΕΣΥ και ενημερώνεται από γιατρό για τις μεταβολές που τυχόν επέρχονται στην υγεία του μαθητή.

Για την έκδοσή του, πραγματοποιείται προληπτική ιατρική εξέταση, η οποία περιλαμβάνει τη λήψη ιατρικού ιστορικού, τη φυσική εξέταση ή, εφόσον απαιτούνται και παρακλινικές εξετάσεις.

Η οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει για τη διενέργεια ιατρικών, εργαστηριακών και παρακλινικών εξετάσεων, είναι σύμφωνη με τα όσα ορίζονται από τους κανονισμούς παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων.

Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε εγκύκλιο που εξέδωσε η αρμόδια υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή.

Τα ατομικά δελτία υγείας φυλάσσονται στις σχολικές μονάδες, ενώ αντίγραφά τους βρίσκονται στις μονάδες Υγείας που τα εκδίδουν.

Εγγραφές

Κατά την περίοδο των εγγραφών (Μάιο έως Σεπτέμβριο), συγκροτούνται κλιμάκια γιατρών σε μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), με σκοπό να
διευκολύνεται η διαδικασία κατάρτισης – συμπλήρωσης του δελτίου.

Την ευθύνη διανομής του έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι γονείς μπορούν να το προμηθεύονται ηλεκτρονικά από τους ιστότοπους των συναρμόδιων υπουργείων ή με φωτοαντίγραφο αυτού.

Αποτελεί αυτόνομο έντυπο, το περιεχόμενο του οποίου αποσυνδέεται από το Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης