Την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ και χωρίς περικοπές, ζητεί η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Σε έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, αποφασίστηκαν τα εξής:

Οι κλινικές δεν αποδέχονται τα σημειώματα του rebate (έκπτωση) και claw back (αυτόματη επιστροφή) που στάλθηκαν για το 2013 συνολικής περικοπής 45% και αποφάσισαν την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Ζητούν την άμεση εξόφληση των τεσσάρων τελευταίων μηνών του 2013 και των υπολειπόμενων 10% του 2012 και 2013, που σκόπιμα παρακρατεί ο ΕΟΠΥΥ για συμψηφισμό με τις παραπάνω περικοπές.

Ζητούν από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στα επίπεδα των υποβολών του 2013 και τον μη υπολογισμό ως δαπάνης του ΦΠΑ και των κρατήσεων υπέρ τρίτων που αποτελούν εσωτερική διακίνηση χρημάτων μεταξύ κωδικών της γενικής κυβέρνησης.

Δεν αποδέχονται καμία περικοπή για τις δεδουλευμένες υπηρεσίες τους που προσέφεραν και προσφέρουν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με την ΠΕΙΚ και όχι ατομικών, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και οι ίδιοι όροι για όλες τις κλινικές, μετά από διαπραγμάτευση με την Ένωση που εκπροσωπεί 131 κλινικές.

Νοσήλια

Καλούν τον ΕΟΠΥΥ να μειώσει τις τιμές των κεντρικών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ) και των νοσηλίων στα επίπεδα των οικονομικών του δυνατοτήτων δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν την υπολειπόμενη διαφορά κόστους και ένα εύλογο κέρδος.

Καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να συστρατευτούν στην προσπάθεια του πρωθυπουργού για ανάπτυξη, επενδύσεις και μείωση της ανεργίας λαμβάνοντας μέτρα αναπτυξιακά και όχι μέτρα που οδηγούν σε μείωση αλλά και διακοπή εργασιών δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου.

Στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά, τους οι κλινικές της ΠΕΙΚ εξουσιοδότησαν εγγράφως και ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" για υποβοηθούμενη αυτοκτονία στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης