Τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας και την περαιτέρω ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων εταιρειών και φορέων απασχόλησε το 1ο workshop του Greek Medical Tourism Council ELITOUR.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ και οι λοιποί παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι εταιρειών των κλάδων της Υγείας, του Τουρισμού, της Ασφάλισης, της Διαφήμισης και των Επενδύσεων, ανέπτυξαν τη μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του σχεδίου, που προχωρά με ταχείς ρυθμούς, ενώ επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να πράξουν ό,τι απαιτείται για να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί ένα στοίχημα ανάπτυξης της χώρας και δημιουργίας θέσεων εργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, ζητήθηκε τα υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης, να θέσουν υπό την αιγίδα τους όλες τις προσπάθειες της EΛ.Ι.ΤΟΥΡ και να προχωρήσουν στη δημιουργία κατάλληλου πλαισίου για την ανάπτυξη ενός δυναμικού κλάδου.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ιατρός και ο ίδιος, κατά τον χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού, στην οποία θα εμπλέκονται τα Υπουργεία Τουρισμού και Υγείας.

Ξεχωριστή στιγμή στo workshop αποτέλεσε η σύνδεση μέσω Skype, με τον Πρόεδρο του Global Healthcare Travel Council κ. Εμίκ Τσακμάκ και Πρόεδρο του Τουρκικού αντίστοιχου οργανισμού, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Τουρκία στη συγκεκριμένη αγορά και την έχει καταστήσει ως έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού.

Με την ολοκλήρωση του workshop ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΙ.Ι.ΤΟΥΡ κ. Γεώργιος Σταματίου, δήλωσε: «Η Ελλάδα μπορεί να είναι πρωταγωνιστής κι όχι ουραγός στον Ιατρικό Τουρισμό παγκοσμίως. Η υλοποίηση του οράματός μας αρχίζει με τη δημιουργία του Greek Medical Tourism Council ELITOUR, που αποσκοπεί στην καθιέρωση του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας σε σημαντικό παράγοντα του διεθνούς Ιατρικού Τουρισμού και στην ανάπτυξη ισχυρών συνεργειών με τους κλάδους του Ελληνικού Τουρισμού, που έχουν ήδη κορυφαία αναγνώριση.

Στην ίδρυση της EΛ.Ι.ΤΟΥΡ συμμετείχαν 6 εταιρείες, σήμερα συμμετέχουν περί τις 30, ενώ διαρκώς παραλαμβάνουμε νέες αιτήσεις συνεργασίας, γεγονός που καταμαρτυρεί την αναγνώριση των προσπαθειών μας και την εμπιστοσύνη των αιτούντων στο όραμά μας. Τώρα που η ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ μεγάλωσε, είμαστε σε θέση να ζητήσουμε την στήριξη του κράτους στην προσπάθεια αυτή».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η διαλειμματική νηστεία συνδέεται με κίνδυνο για την καρδιά [μελέτη]
Κίρρωση του ήπατος: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται
Eνόχληση, πόνος, κάψιμο, ερεθισμός λαιμού και άνοιξη