Δώρο ζωής σε ασθενή, ηλικίας 34 ετών, που έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια, πρόσφερε δότης που νοσηλευόταν στο Mediterraneo Hospital Αθήνας. Ο ασθενής – λήπτης του καρδιακού μοσχεύματος νοσηλευόταν στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής του Ωνασείου και υποστηριζόταν φαρμακευτικά και με ενδοαορτική αντλία. Η πορεία της υγείας του άμεσα μετεγχειρητικά κρίνεται πολύ καλή.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη.

‘’Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει την οικογένεια του δότη όπως και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Mediterraneo Hospital, τη Γενική Διευθύντρια κα Γεωργία Δραγίνη και τη Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κα Μαρία Πετράκη.’’

Από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί εννέα μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Συνολικά από την έναρξη του Προγράμματος το 1995, το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει 129 μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Σήμερα, βρίσκονται σε αναμονή για μεταμόσχευση καρδιάς 25 άτομα, εκ των οποίων, 8 φέρουν συστήματα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management