Μεγάλα και χρονίζοντα είναι τα προβλήματα με τις δομές Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα.

Κλιμάκιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) είχε την ευκαιρία να καταγράψει ορισμένα από αυτά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Κω με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της Δωδεκανήσου.

Τα προβλήματα έθεσε υπόψη του υπουργού Υγείας ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν τα κενά στις υγειονομικές μονάδες των νησιών.

Το προεδρείο του ΠΙΣ πρότεινε στον κ. Βορίδη την κατάρτιση και την εφαρμογή ενός μακρόπνοου εθνικού σχεδίου δράσης για την υγειονομική περίθαλψη της Νησιωτικής Ελλάδος.

Ο υπουργός Υγείας αποδέχτηκε την πρόταση του Συλλόγου να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Υγείας και του ΠΙΣ, τους Ιατρικούς Συλλόγους της νησιωτικής Ελλάδος και τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής.

Σκοπός είναι να οδηγηθούμε σε λύσεις, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν μόνιμα τα προβλήματα της υγειονομικής κάλυψης της περιοχής.

Μεγάλες

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές είναι μεγάλες.

Στην Πάρο, έχουν καλυφθεί μόνον οι επτά από τις εννέα θέσεις αγροτικών γιατρών.

Ακόμη και αυτοί που υπηρετούν, βρίσκονται με τη βαλίτσα στο χέρι, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν στην Ανάφη, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο.

Μύκονος

Η κοσμοπολίτικη Μύκονος δεν διαθέτει την...εξωτική ιατρική ειδικότητα του ορθοπεδικού.

Τί σημαίνει αυτό; Πως οι δεκάδες τραυματισμοί και τα κατάγματα που σημειώνονται, να αντιμετωπίζονται μόνον από ιδιώτες γιατρούς. Λεφτά υπάρχουν...

“Αρρυθμίες” παρατηρούνται και στη λειτουργία των εφημεριών στο νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο είναι υποστελεχωμένο σε ορισμένες ιατρικές ειδικότητες (νευρολόγος, ψυχίατρος), ενώ μειούμενος βαίνει ο αριθμός των ειδικευόμενων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο