Πάνω από έναν χρόνο παραμένει ανενεργός ο υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος που έχει εγκατασταθεί στο νεόδμητο νοσοκομείο Αγρινίου.

Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, τον Ιούνιο του 2013 εγκαταστάθηκε στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου ο πλέον σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος της Ελλάδας.

Για την ορθή λειτουργία του δε, εστάλη για την ανάλογη εκπαίδευση υπαλληλικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα ο τομογράφος είναι ανενεργός με ευθύνη της διοίκησης. Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά (καταβολή συμμετοχής), αλλά και να λαμβάνουν διαγνωστικές υπηρεσίες κατώτερου επιπέδου.

Επίσης, η συνεχιζόμενη μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου (το συνολικό κόστος του οποίου έχει υπερβεί το 1 εκατομμύριο ευρώ) συντελεί στην απαξίωση του.

Ερωτήματα

Κατόπιν των ανωτέρω, ρωτά τον υπουργό Υγείας:

Για ποιο λόγο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου Αγρινίου από την εγκατάσταση του έως και σήμερα;

Τι προτίθεται να πράξει, ώστε να λειτουργήσει άμεσα και να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες, να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας διαγνωστικές υπηρεσίες και να μην απαξιώνεται το μηχάνημα;

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κρούσματα λιστερίωσης από τυρί στη Γαλλία - Πρόωροι τοκετοί σε εγκύους
ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα ''Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα''
Κακή διατροφή για 1 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα - Υπέρβαρα 1 στα 5 [μελέτη]