Οι εκλογές της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας πραγματοποιήθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια της 5ης Συνεδρίασης της Εταιρίας, στο «Royal Olympic Hotel», στην Αθήνα.

Πρόεδρος της εταιρείας αναδείχθηκε ο ιατροδικαστής κ. Γρηγόρης Λέων, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, ψηφίστηκε ομόφωνα ως επίτιμος πρόεδρος ο Καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μανώλης Μιχαλοδημητράκης ο οποίος υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν ειδικοί ιατροδικαστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από τον ακαδημαϊκό τομέα, το ΕΣΥ, τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας και τον ιδιωτικό τομέα.

Μιλώντας για την ιατροδικαστική στην Ελλάδα ο κ. Μιχαλοδημητράκης τόνισε ότι: «Υπάρχει η ανάγκη αναβάθμισης της ειδικότητας του Ιατροδικαστή μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και η αξιολόγηση του προσωπικού και των εγκαταστάσεων κατά τα διεθνή πρότυπα, κάτι που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί στην Κρήτη. Προς αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται και η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία κάνοντας μια μεγάλη στροφή προς τη νέα γενιά».

Ο νέος πρόεδρος της Εταιρίας υπογράμμισε με τη σειρά του ότι: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μία Ιατρική Εταιρεία να επιτυγχάνεται η ανανέωση προσώπων με την συναίνεση των παλαιότερων. Παίρνουμε τη σκυτάλη σε μία δύσκολη περίοδο για την επιστήμη μας αλλά και για τη χώρα. Σε αυτές τις συνθήκες θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε την Ιατροδικαστική στην Ελλάδα με έμφαση στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Σύντομο βιογραφικό του νέου προέδρου της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Δρ. Γρηγόρη Λέων

Ο Γρηγόρης Λέων είναι πτυχιούχος (MD) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza” και είναι κάτοχος δύο Μάστερ (MSc) του ιδίου Πανεπιστημίου. Το 2009 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Broward County στην Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ. Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με υποτροφίες, μεταξύ των άλλων, από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από το 2011 διατηρεί ένα από τα ελάχιστα νόμιμα ιατροδικαστικά ιατρεία στην Ελλάδα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης