Απορία προκαλεί η αναδίπλωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για υπερχρεώσεις από ιδιωτικές κλινικές.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τα δημοσιευθέντα για τα 130 εκατομμύρια ευρώ, που υποτίθεται έχουν υπερχρεώσει οι ιδιωτικές κλινικές, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και φυσικά δεν εκπορεύονται από τον Οργανισμό.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι τα 130 εκατομμύρια “...είναι οι απαιτήσεις των ιδιωτικών κλινικών που αντιστοιχούν στο στατιστικό δείγμα του ελέγχου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου των ελεγκτικών εταιρειών, από ένα σύνολο 430 εκατομμυρίων ευρώ.

Κι αυτό γιατί πρέπει να τονιστεί ότι πόρισμα ελέγχου δεν έχει εκδοθεί ακόμη”...

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή έχει διαταχθεί έρευνα από την αρμόδια εισαγγελία, ενώ το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τον έλεγχο που διενεργούν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Ανησυχώντας, προφανώς, για την περαιτέρω στάση των κλινικαρχών, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έπλεξε τη Δευτέρα το εγκώμιο του κλάδου:

“Οι ιδιωτικές κλινικές, πάροχοι και συνεργάτες του ΕΟΠΥΥ επιτελούν σημαντικό έργο, παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, που κάποιες δεν παρέχονται από τον δημόσιο τομέα ή δεν επαρκεί ο δημόσιος τομέας για να τις καλύψει”...

Εντυπώσεις

Η διοίκηση του Οργανισμού τονίζει ότι το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ επενδύουν στον ειλικρινή διάλογο, στη στενή συνεργασία με όλους τους παρόχους και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων.

Η ολοκλήρωση του κλινικού και οικονομικού ελέγχου των απαιτήσεων των παρόχων υγείας από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013, εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών, βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Για τον σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ συνεργάζονται με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και δίνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση ενός πολύ μεγάλου έργου που για πρώτη φορά υλοποιείται στη χώρα μας.

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο