Εντείνονται τα μέτρα έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης κρούσματος αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Έμπολα.

Αμέσως μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης, η οποία έγινε την Παρασκευή υπό τον υπουργό Υγείας, ανακοινώθηκαν τα εξής.

Ενισχύονται όλα τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας στις πύλες εισόδου της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, Κέντρα Α΄ υποδοχής μεταναστών) μέσω:

Ειδικού εντύπου - καρτέλας, που θα συμπληρώνεται από τους επιβάτες ορισμένων πτήσεων με ενδιάμεσους σταθμούς σε χώρες με επιδημία Έμπολα, βάσει σχετικής εγκυκλίου που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα.

Της επέκτασης των πληροφοριών σχετικά με την υγεία πληρωμάτων και επιβατών όλων των πλοίων που εισέρχονται στο λιμάνι του Πειραιά από το αντίστοιχο Υγειονομείο.

Της περαιτέρω ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας των πυλών εισόδου της χώρας περιλαμβανομένων και των κέντρων Α΄ υποδοχής μεταναστών, μέσω επιπλέον ειδικού εξοπλισμού και κυρίως ιατρικού προσωπικού, το οποίο θα προσληφθεί άμεσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Της συστηματικής και οργανωμένης μέσω των ΔΥΠΕ ενημέρωσης , εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, κυρίως των νοσοκομειακών και των άλλων μονάδων, και ιδιαίτερα κατά τις διαδικασίες «διαλογής» και διαχείρισης των περιστατικών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Παράλληλα, συγκροτείται επιτροπή με μόνιμο χαρακτήρα προκειμένου ανά 15 ημέρες να εξετάζει το επίπεδο ετοιμότητας της χώρας.

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα