“Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μπασκόζο. Ωραίο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία. Μεγάλο κομμάτι, όμως, περιλαμβάνει επί λέξει δικά μου κείμενα”.

Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε την ομιλία του ο τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος (φωτό), απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για τις θέσεις των κομμάτων στο φάρμακο.

Ο κ. Λιαρόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να διαφωνήσει με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απηχούν δικές του σκέψεις.

Τόνισε, δε, ότι αυτό δεν τιμά όσους το έκαναν, καθώς σε πολλά σημεία δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα δικά του κείμενα.

Σε παρατήρηση της συντονίστριας της εκδήλωσης Βάσως Καλυβιώτη ότι ως διαπρεπής καθηγητής πρέπει να έχει συνηθίσει να βλέπει θέσεις του να χρησιμοποιούνται από άλλους, σχολίασε ότι θα μπορούσαν τουλάχιστον να έχουν τροποποιήσει τα αρχικά κείμενα...

Κομματικοί

Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Λιαρόπουλος κατήγγειλε το κομματικό κράτος, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια υπουργοί Υγείας αναλάμβαναν διαδοχικά οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Είπε ότι στις διοικητικές θέσεις της Υγείας “βολεύονται” περίπου 2.000 στελέχη των κομμάτων εξουσίας.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πόσοι παίρνουν φάρμακα προφύλαξης πριν από την έκθεση στον HIV - Τι ισχύει στην Ελλάδα
Ροδόχρους ακμή: Συμβουλές για τη διαχείριση εξάρσεων
Σύνοδος κορυφής G7: Προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες