Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιεράρχησης των αναγκών και επαναξιολόγησης των θέσεων σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και με τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, υπέγραψε την επαναπροκήρυξη 104 θέσεων για γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι θέσεις αφορούν νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, κυρίως της περιφέρειας.

Αποτελούν συνέχεια προηγούμενων προκηρύξεων που αφορούσαν την πλήρωση θέσεων επικουρικών γιατρών και εξειδικευόμενων γιατρών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που υλοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με στόχο την ενίσχυση των τμημάτων που καλύπτουν ανάγκες ζωτικής σημασίας και την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των κλινικών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, προτεραιότητα του υπουργείου είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών (μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Υγείας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Επιπλέον, θα προκηρυχθούν 1.095 θέσεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενώ σε ό,τι αφορά τις θέσεις που βγαίνουν άγονες, το υπουργείο Υγείας κινείται στην κατεύθυνση αναζήτησης κινήτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης