Σαν να μην έφτασαν οι επιθέσεις εναντίον γιατρών στα επείγοντα των νοσοκομείων...

Στα Χανιά, έδειραν έναν γιατρό στο δρόμο, επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί μετανάστες.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έγινε το βράδυ της 25ης Μαρτίου και το μεσημέρι της Πέμπτης η αστυνομία Χανίων προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, ο γιατρός δέχθηκε άγρια επίθεση από αγνώστους στην οδό Δασκαλογιάννη στην πλατεία της Σπλάντζιας στα Χανιά.

Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο και οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Περιγράφοντας την περιπέτειά του, ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας ανέφερε ότι φεύγοντας από το στέκι μεταναστών, μετά από συναυλία, έμπαινε ένα φίλος του μετανάστης σε κατάσταση μεγάλης αναστάτωσης.

Είπε στον γιατρό και τη σύζυγό του που τον συνόδευε, ότι πριν από λίγο τον είχε τραμπουκίσει μια ομάδα νεαρών.

“Βγήκαμε μαζί από το στέκι και περπατήσαμε 10 μέτρα μέχρι τη γωνία Δασκαλογιάννη και Χατζ. Νταλιάνη.

Η ομάδα των νεαρών ήταν σε μια απόσταση και με είδαν που ήμουν με τον μετανάστη, ο οποίος είναι φίλος μου”, λέει ο γιατρός, για να εξηγήσει:

“Βγήκαν και άλλοι από το 'Στέκι' τους φώναξε στους νεαρούς να φύγουν. Εκείνοι τότε κινήθηκαν προς τα στενά της Σπλάντζιας”.

Δολοφονική

Ο γιατρός κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση εναντίον του, από την οποία επέζησε χάρις στην επέμβαση ενός ζευγαριού ηλικιωμένων.

Ο Δημήτρης Μακρέας ανέφερε ότι κάποιος τον χτύπησε από πίσω στο κεφάλι με ένα ξύλο:

“Είναι φανερό ότι είχαν έλθει στην πόλη να δείρουν, να χτυπήσουν και εγώ ήμουν το - τυχαίο ελπίζω - θύμα τους, επειδή ήμουν δίπλα στον μετανάστη. Είμαι σοκαρισμένος”.

Ο γιατρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ένα αιμάτωμα υποσκληρίδιο μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος, κάταγμα κροτάφου.

Έχει κάνει δύο αξονικές και θα κάνει και τρίτη, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Καταδίκη

Το Κίνημα Νέων Ιατρών καταδίκασε την Πέμπτη τον προπηλακισμό μεταναστών στα Χανιά και την άνανδρη επίθεση στον γενικό γιατρό Δημήτρη Μακρέα που βρέθηκε κοντά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης:

"Η απρόκλητη φασιστική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου, ο οποίος υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Το παραπάνω περιστατικό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο και δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

Απαιτούμε τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών, όχι μόνο της συγκεκριμένης επίθεσης αλλά και του συνόλου των περιστατικών ρατσιστικής και φασιστικής βίας".

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ