Παρατείνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου οι συμβάσεις όλων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ με εξαίρεση τις συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών που θα παραταθούν μέχρι τις 15 Μαΐου.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τη διοίκηση του Οργανισμού, η παράταση συμβάσεων μέχρι 30 Ιουνίου αφορά στις υφιστάμενες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με:

Διαγνωστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης (ΜΧΑ), μονάδες τεχνητού νεφρού (ΜΤΝ), οικοτροφεία, ιδρύματα και κλινικές χρονίων παθήσεων, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ειδικά ιδρύματα για αναπήρους, ιδρύματα ασυλικού τύπου και μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. 

Όσες από τις μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης και τεχνητού νεφρού έχουν υπογράψει το νέο σχέδιο σύμβασης, δεν τους αφορά η παράταση.

Σύμφωνα με τον νόμο 4316 (ΦΕΚ 270 Α΄/24-12-2014), οι συμβάσεις των θεραπευτών ιατρών και όσων εντάχθηκαν στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με τις διατάξεις του άρθρου 182 παράγραφος 6 του νόμου 4261/2014 (Α΄107) λήγουν στις 30 Ιουνίου 2015.

Με εντολή του υπουργού Υγείας έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας για κάθε κατηγορία παρόχων χωριστά με την συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των παρόχων.

Συζητήσεις

Οι ομάδες θα ξεκινήσουν άμεσα, εντός της εβδομάδας, έτσι ώστε οι συζητήσεις για τις νέες συμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν λήξει η παράταση.

Στόχος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι οι νέες συμβάσεις να διασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες με αξιοπρέπεια για τους ασφαλισμένους και ταυτόχρονα σχέσεις εμπιστοσύνης με το σύνολο των παρόχων του Οργανισμού.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο