Αιχμές για εντοπισμό ανασφάλιστων στα φαρμακεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, άφησε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και απαντώντας στο επιχείρημα σχετικά με τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί στα εν λόγω φαρμακεία, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Δεν έχετε παρά να αναζητήσετε τον έλεγχο του ΙΚΑ και των αρμοδίων υπηρεσιών, για να δείτε πόσοι ανασφάλιστοι συλλαμβάνονται στα διευρυμένα φαρμακεία”.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για “χάος”, τονίζοντας ότι η διεύρυνση του ωραρίου απέτυχε εν τοις πράγμασι.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, το επόμενο διάστημα ξεκινά διάλογος, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σύστημα που θα καλύπτει ολόκληρη την κοινωνία και θα στηρίζει και το μικρό φαρμακείο, το οποίο – όπως είπε – πρέπει να επιβιώσει.

Σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το ποιά μορφή θα έχει το νέο ωράριο, ο υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι θα υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία, τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών.

Προανήγγειλε τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν θα είναι ακριβώς αυτό που ίσχυε πριν την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου.

Εύκολο

“Θα ήταν πολύ εύκολο να σας πω ότι γυρίζουμε στο παλιό ωράριο”, σημείωσε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι με τον διάλογο θα προκύψει ένα νέο πλαίσιο.

Ανέδειξε την ανάγκη να καλυφθούν και τα μικρά νησιά και σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ισχύοντος ωραρίου, ο κ. Κουρουμπλής ρώτησε:

“Με το ωράριο αυτό έχει λυθεί το πρόβλημα”;

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο