Μία υπόθεση που αποδεικνύει την ποιότητα του ελληνικού κράτους, εκτυλίσσεται στην Κρήτη.

Νεαρή ασθενής, που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση από τον Φεβρουάριο, έμεινε ανασφάλιστη, επειδή δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή για πιστοποίηση της αναπηρίας της!

Η ιστορία συγκλονίζει την Κρήτη και το πανελλήνιο, με τους γονείς να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Όπως μεταδίδει το zarpanews, η 25χρονη νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, έπειτα από αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο.

Η νόσος εμφανίστηκε εξαιτίας μίας σπάνιας μορφής γονιδιακής μετάλλαξης, που έχουν η μητέρα και τα τρία παιδιά και η οποία προκαλεί καρκίνο.

Η κοπέλα είχε αρχικά χειρουργηθεί το 2008 για μυελοβλάστωμα στον εγκέφαλο.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, παρουσίασε υποτροπή και υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση, για αφαίρεση νέου όγκου.

Από τότε, νοσηλεύεται, σε κωματώδη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, έγινε 25 χρονών και έχασε το δικαίωμα να ασφαλίζεται στο ΙΚΑ από τον πατέρα της.

Διαδικασίες

Εκείνος, για να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα να κινεί τις διαδικασίες για εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας της καρκινοπαθούς κόρης του, ώστε να μην μείνει ακάλυπτη.

Τελικά, η αρμόδια επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), τους κάλεσε την Πέμπτη στο ΙΚΑ Χανίων.

Ο γιατρός, όμως, από την Αθήνα, δεν δέχτηκε καν να τον δει, ούτε να εξετάσει τον φάκελό του, καθώς η ασθενής δεν ήταν παρούσα.

“Αν δεν είναι το παιδί εδώ, τότε δεν είμαι ούτε εγώ εδώ”, φέρεται να δήλωσε ο γιατρός στον άναυδο πατέρα, ο οποίος έφυγε άπραγος από την επιτροπή.

Η 25χρονη παραμένει ανασφάλιστη και η οικογένεια στηρίζεται πλέον στην ανθρωπιά των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου.

Νοσοκομείο

Το σπίτι της οικογένειας, στα Χανιά, έχει μετατραπεί σε...νοσοκομείο, καθώς η μητέρα πάσχει και η ίδια από τη νόσο και έχει υποβληθεί σε ολική αφαίρεση του παχέος εντέρου και του μεγαλύτερου τμήματος του λεπτού εντέρου.

Η οικογένεια αναγκάζεται να πληρώνει η ίδια τον ορό και όσα φάρμακα χρειάζονται.

“Εάν σταματήσει ο ορός, σε λίγες ώρες θα πεθάνω”, λέει η ίδια, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι την ενδιαφέρει μόνο το παιδί της.

Με τις αλλαγές στη νομοθεσία που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση, το ποσοστό αναπηρίας της γυναίκας μειώθηκε από 80% που ήταν σε 40% και θεωρείται ικανή να εργαστεί!

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας