Ομαλή είναι η τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα, διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας.

Με ανακοίνωσή του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τονίζει ότι επικοινώνησε με τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητώντας να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η συνήθης ροή φαρμάκων προς νοσοκομεία και φαρμακεία.

Κατέστησε σαφές ότι πρωταρχικός στόχος είναι όλοι οι πολίτες, σε κάθε σημείο της χώρας, να έχουν επαρκή πρόσβαση στο φάρμακο και κατ’ επέκταση στο αγαθό της Υγείας.

Ζήτησε από τη φαρμακοβιομηχανία να τηρηθεί η νόμιμη υποχρέωση διατήρησης αποθεμάτων τουλάχιστον 90 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι εκπρόσωποι του χώρου (φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι θα συνεχιστεί ο πλήρης και απρόσκοπτος εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκου.

ΕΟΠΥΥ

Με σκοπό τη διασφάλιση της ρευστότητας, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχώρησε τη Δευτέρα σε πληρωμή 75 εκατομμυρίων ευρώ προς τους φαρμακοποιούς, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της οφειλής για τις συνταγές του μηνός Μαρτίου.
Όπως ανακοινώθηκε, ποσό ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, βρίσκεται στις τράπεζες και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Εντός του Ιουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί, θα υλοποιηθεί η καταβολή ποσού ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για πληρωμή των φαρμακευτικών εταιρειών.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο