Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας, Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Ι.Μπασκόζος, ανέφερε κατά τη συνάντηση ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ειδικά η Γ.Γ.Δ.Υ δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάγκη προστασίας των υπερηλίκων συμπολιτών μας, οι οποίοι στις συνθήκες που ζούμε σήμερα, χρειάζονται αυξημένη προστασία. Τόνισε επίσης ότι η πρόληψη, η αγωγή υγείας, η έγκαιρη αντιμετώπιση και η θεραπεία του Σακχαρώδη διαβήτη αποτελούν ουσιαστικό και σημαντικό πεδίο των πολιτικών της Δημόσιας Υγείας, για τις οποίες ο Γ.Γ.Δ.Υ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία.

Ο κ. Μπασκόζος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και όλους τους φορείς που σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες Δ/νσεις του Υπουργείου Υγείας, μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση του πιλοτικού αυτού Προγράμματος και να συνδράμουν επομένως στην αναβάθμιση της πρόληψης, της αγωγής υγείας και της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας.

Κλείνοντας, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η εν λόγω δράση πάνω και πέρα από συντεχνιακές αγκυλώσεις και συμφέροντα, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να υπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]