Με εθελοντική εργασία της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, Μαρίας Τσιρώνη, καλύπτονται τα δραματικά κενά του νοσοκομείου Σπάρτης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος (φωτό), κάνοντας λόγο για σοβαρές ελλείψεις γιατρών και μεγάλη δυσλειτουργία των νοσοκομείων Λακωνίας, Σπάρτης και Μολάων.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα από την αρχή του έτους:

“Από τον περασμένο Απρίλιο, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την κάλυψη των κενών, με αποτέλεσμα η Παθολογική κλινική Σπάρτης να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις περίθαλψης των πολιτών, μετά τη συνταξιοδότηση της διευθύντριας της κλινικής”.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ συγχαίρει την κ. Τσιρώνη, η οποία ως παθολόγος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προσφέρθηκε να καλύψει άνευ αμοιβής την Παθολογική κλινική του νοσοκομείου το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη ο κ. Βλασταράκος με τον υπουργό Υγείας, διαπίστωσε ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε λάβει γνώση του προβλήματος.

Τού επισήμανε την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών της κλινικής, δεδομένου ότι οι ανάγκες περίθαλψης του νομού, λόγω και της αποδόμησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, έχουν αυξηθεί:

Παθολόγοι

“Είναι επιτακτική η ανάγκη πλήρωσης της θέσης του διευθυντή της Παθολογικής κλινικής, η πρόσληψη δύο επικουρικών παθολόγων στο νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς και η πρόσληψη επικουρικών ιατρών παθολόγων στο νοσοκομείο Μολάων.

Ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και ο άλλος, λόγω προσωπικών ζητημάτων, δεν υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο”.

Ο κ. Βλασταράκος υπογραμμίζει ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη χρειάζεται επανασχεδιασμό, ηλεκτρονική διασύνδεση των νοσοκομείων με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να φροντίσει για την άμεση πλήρωση των κενών.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο