Με μεγάλη προσέλευση των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών πραγματοποιήθηκε η τρίτη Εκπαιδευτική Ημερίδα του δικτύου Green Pharmacy, η οποία έλαβε χώρα στο Athens Ledra Hotel, τo Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 σε συνεργασία με τις εταιρείες ΟΣΦΕ, Logiscoop Pansyfa και τους Συνεταιρισμούς ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

Σκοπός της Ημερίδας αυτής ήταν να εκπαιδευτούν οι φαρμακοποιοί αναφορικά με τα συμπτώματα και τη διαχείριση των ασθενών με αλλεργική ρινίτιδα στο πλαίσιο των εποχικών ενεργειών που αναλαμβάνει το δίκτυο με στόχο την ενίσχυση του ρόλου του φαρμακοποιού ως φορέα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας. Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος, Αντιπρόεδρος της ΟΣΦΕ τονίζοντας τη σημασία του ρόλου του φαρμακοποιού και του δικτύου Green Pharmacy σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που διανύει η χώρα μας.

Ο Αλλεργιολόγος Στρατιωτικός Ιατρός, κ. Κωνσταντίνος Φ. Πεταλάς μέσα από την ομιλία του ανέπτυξε τους φαινότυπους ρινίτιδας και τα συνοδά νοσήματά τους αναλύοντας τις περιπτώσεις διαφορικής διάγνωσης. Ο φαρμακοποιός κ. Κωνσταντίνος Περαντζάκης μίλησε για τη διαχείριση ασθενών με συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας στο φαρμακείο δίνοντας βάση στον τρόπο προσέγγισης του ασθενή, τις κατηγορίες συμβουλών, τη διαχείριση των συμπτωμάτων και τις δυνατότητες αυτοθεραπείας ή την παραπομπή στο γιατρό.

Η εν λόγω δράση αποτελεί μέρος από μια σειρά δράσεων/ λειτουργιών του φαρμακείου συνδυάζοντας «υπηρεσίες και προϊοντική προώθηση» αναδεικνύοντας τη σημασία της Αυτοθεραπείας και Αυτοφροντίδας μέσα από το χώρο του φαρμακείου. Οι ενέργειες αυτές βασίζονται στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και την ανάπτυξη στρατηγικής με ασθενοκεντρικό προσανατολισμό που στόχο έχουν την ενίσχυση του ρόλου του φαρμακοποιού.

Την Ημερίδα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν και οι συνεταιρισμένοι φαρμακοποιοί μέλη του δικτύου εκτός Αττικής μέσω της live media με ζωντανή αναμετάδοση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια