Η μεγάλη προσέλευση των συλλόγων ασθενών με τα μέλη τους, που είχαν από καιρό δηλώσει συμμετοχή, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη τους στο ιατρονέτ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για νέες ημερίδες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη για την δεύτερη προγραμματισμένη ημερίδα στις 11 Ιουνίου, οι σύλλογοι ασθενών με τα μέλη τους σπεύδουν να δηλώσουν από τώρα συμμετοχή, δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον τους. 

Το ιατρονέτ, με τους χιλιάδες αναγνώστες (περίπου 1 εκ. επισκέπτες σε μηνιαία βάση) και την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει στα προβλήματα των ασθενών, θα κάνει το καλύτερο δυνατό στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να εκπαιδεύσει ενημερώνοντας τους συλλόγους ασθενών για την σημασία του εθελοντισμού και της ψυχολογικής υποστήριξης, με την βοήθεια ειδικών που καλούνται ως ομιλητές στις εν λόγω ημερίδες.

Η 1η λοιπόν ημερίδα του Iatronet εστίασε κυρίως στην σημασία του εθελοντισμού, στην ψυχολογική υποστήριξη των ίδιων των ασθενών, στις κλινικές μελέτες αλλά και στις καλές πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας.

Οι σύλλογοι ασθενών που εκπροσωπήθηκαν από τα μέλη τους έθεσαν στους ομιλητές πολλά και σημαντικά ερωτήματα, ενώ προέβησαν σε διαφωτιστικές παρεμβάσεις, οι οποίες συνέβαλλαν αποφασιστικά στην δημιουργία ενός εποικοδομητικού διαλόγου.
Οι θεματικές της ημερίδας περιελάμβαναν επίσης την μεγάλη σημασία της χρήσης των social media από τους συλλόγους ασθενών.

Σε χωριστή ενότητα, τέλος, παρουσιάστηκε το "Βήμα του Ασθενή", το μοναδικό forum Υγείας στην Ελλάδα, στο οποίο συμμετέχουν ασθενείς, σύλλογοι ασθενών, γιατροί κλπ, και το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ασθενών, των συλλόγων τους αλλά και πολλών άλλων που συμμετέχουν ενεργά στον διάλογο.

Κορυφαία στιγμή της 1ης ημερίδας ήταν οι μαρτυρίες - εμπειρίες των ίδιων των ασθενών, που στην κυριολεξία καθήλωσαν τους συμμετέχοντες. Οι μαρτυρίες επιτελούν κομβικό ρόλο στις ημερίδες του Iatronet και η αξία τους είναι ανυπολόγιστη.

Τα ”Βήματα ασθενών” θα συνεχίσουν την πορεία τους και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, έχοντας ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των ασθενών για την συμμετοχή τους στις ημερίδες αυτές. Και θα το κάνει όπως πάντα με ήθος και συνέπεια, όπως αρμόζει σε μία τόσο σημαντική πύλη Υγείας όπως το Iatronet.

Στο #VimataAsthenon στο Facebook και στο twitter μπορείτε να βρείτε όλα τα σχετικά θέματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]