Πληθαίνουν τα σημάδια πως τα δημόσια ταμεία έχουν ξεμείνει από ρευστό.

Έπειτα από την υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζει μεγάλες δυσκολίες να εξοφλήσει τους παρόχους του.

Το διοικητικό του συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει τη Μεγάλη Δευτέρα για τη μεταφορά των διαθεσίμων του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να μην προβεί αυτόν τον μήνα σε καμία πληρωμή, νοσηλειών και αιμοκαθάρσεων.

Σημειώνεται ότι – μέχρι την περασμένη Τετάρτη – διαβεβαίωνε για το αντίθετο, καθώς γνωρίζει τους κινδύνους προσωποκράτησης που εγκυμονεί η απόφαση της για τους παρόχους.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ένωσης, τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν στην προηγούμενη εποχή του ΕΟΠΥΥ, που η πληρωμή τους γινόταν μήνα παρά μήνα. Συμβαίνουν, δε, παρά τις εξαγγελίες της νέας διοίκησης για νέα εποχή.

Συμβάσεις

Οι ιδιοκτήτες των κλινικών εκφράζουν τη δυσφορία τους για την εμμονή του ΕΟΠΥΥ στις ίδιες “κόκκινες” θέσεις αναφορικά με τη σύναψη νέων συμβάσεων με τις κλινικές.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού δεν θα έχουν πρόσβαση στις ιδιωτικές κλινικές, παρά μόνον εφόσον πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος νοσηλείας.

ΦΠΑ

Το προεδρείο της ΠΕΙΚ αφήνει αιχμές για τους “οικονομικούς φωστήρες”, οι οποίοι – όπως αναφέρει – χωρίς καμία αιδώ πρότειναν αύξηση του ΦΠΑ από 23% στο 24%, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών Υγείας, που – όπως φαίνεται – αποτελούν πολυτέλεια.

Η εκτόξευση της οικονομίας – σημειώνει – μετά το ορθόδοξο Πάσχα και η ανάπτυξή της, αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός.

Η πραγματικότητα είναι η καταστροφή των επιχειρήσεων του κλάδου και η φτωχοποίηση των Ελλήνων, χωρίς καμία πιθανότητα για έξοδο από την εποχή των μνημονίων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση