Mε καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση στο Σωματείο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, καθώς όπως ισχυρίζονται εσκεμμένα παρακάμφθηκε το Δ.Σ των εκλεγμένων αντιπροσώπων των υπαλλήλων του κέντρου από την πρόσφατη ενημέρωση που έγινε στο ΕΚΑΒ Λάρισας, και στην οποία παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου.
Την στιγμή που, όπως ενημερώνουν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και έχουν αντίκτυπο στην άμεση ανταπόκριση προς τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, γιγαντώνονται ταλανίζοντας τον μοναδικό φορέα Επείγουσας Προ-νοσοκομειακής φροντίδας.

Αυτά τα προβλήματα είναι τα εξής:

1.Η Διοίκηση δίνει τη δυνατότητα σε οδηγούς του Δημοσίου(ΟΤΑ-Πυροσβεστική) να οδηγούν Ασθενοφόρα οχήματα χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση. Μόνο οι Διασώστες –Πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντιμετωπίζουν επείγοντα και απειλητικά για τη ζωή περιστατικά.

2.Το Τηλεφωνικό Κέντρο του Βόλου έρχεται στη Λάρισα χωρίς να στελεχωθεί το Τ.Κ. της τελευταίας και χωρίς την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

3.Τα Ασθενοφόρα είναι πλέον πεπαλαιωμένα και επικίνδυνα τόσο για τους Διασώστες όσο και για τους ασθενείς.

4. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έλλειψη υγειονομικής ασφάλειας στο χώρο εργασίας του ΕΚΑΒ λόγω λήξης της σύμβασης των καθαριστριών.

Αν μη τι άλλο τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και της διοίκησης κρέμονται από μία κλωστή. Θυμίζουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ έχει ήδη στείλει εξώδικο στην διοίκηση του Κέντρου, αντιδρώντας στην απόφαση να προχωρήσει η στελέχωση ασθενοφόρων με οποιονδήποτε κατέχει δίπλωμα οδήγησης δημοσίου οχήματος, υποβαθμίζοντας έτσι τον ρόλο των πληρωμάτων των ασθενοφόρων στην απλή οδήγηση και τη διακομιδή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας
Ερρίκος Ντυνάν: Πρωτοποριακή, μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς
Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον