Επίθεση κατά του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), κάνοντας λόγο για παραλείψεις στο κρίσιμο θέμα της ελονοσίας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης (φωτό αριστερά) ζητεί την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου (φωτό δεξιά), τονίζοντας ότι δώδεκα περιοχές της χώρας έχουν τεθεί σε “καραντίνα” στην αιμοδοσία, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τους φόβους για σοβαρό κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι κατά τη φετινή χρονιά υπήρξε ολιγωρία στον στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είχε προειδοποιήσει για το αυξημένο κίνδυνο λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και είχε ζητήσει να ληφθούν έκτακτα μέτρα:

Εγκύκλιοι

“Το υπουργείο Υγείας περιορίστηκε στον να εκδίδει εγκυκλίους, χωρίς να μεριμνήσει για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την παρακολούθηση του σοβαρού αυτού θέματος που συνιστά μεγάλη απειλή για τη Δημόσια Υγεία.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σήμερα έναν υγειονομικό κίνδυνο με σοβαρές προεκτάσεις”.

Το προεδρείο του ΙΣΑ – αναφέρει – προειδοποίησε για τον κίνδυνο και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να προστατευθεί η Δημόσια υγεία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του γενικού γραμματέα καθώς και των γνωστών 'συνδικαλιστών αυλοκολάκων του':

“Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο γενικός γραμματέας Δημόσια Υγείας Ι. Μπασκόζος, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

Ανάλογες παραλείψεις στη θωράκιση της χώρας απέναντι στη γρίπη είχαν αποτέλεσμα να έχουμε φέτος ρεκόρ θανάτων από τον ιό”.

ΔΗΜ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εμβόλια για τη γρίπη των πτηνών: Φόβοι για ανεπαρκή προσφορά
ΠΟΥ: στην τελική ευθεία για μια συμφωνία που θα αφορά τις πανδημίες
Αίτημα στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ