Απλήρωτοι για τον μήνα Αύγουστο παραμένουν οι εργολαβικοί καθαριστές και καθαρίστριες στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Αυτό καταγγέλλει η επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι πολλοί από τους εργαζόμενους αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι καθαρίστριες είχαν ενημερωθεί αρχικά ότι θα πληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου. Κατόπιν, η πληρωμή αναβλήθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου και τελικά η εργοδοσία τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής.

Στις διαμαρτυρίες εργαζομένων ότι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για τα εισιτήρια τους για να έρθουν στη δουλειά, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας φέρεται να απάντησε ότι “σε όποιον αρέσει, όποιος δε θέλει να φύγει”.

Χαρακτηριστικό των συνθηκών αμοιβής των καθαριστριών είναι ότι αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις με ωρομίσθιο 3,9 ευρώ μεικτά για 7,5 ώρες ημερήσιας εργασίας και με ημερομίσθιο 24,5 ευρώ.

Άμεση παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, ζητώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να πληρωθούν άμεσα οι εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Ο διοικητής του νοσοκομείου δεσμεύτηκε ότι οι καθαρίστριες θα πληρωθούν σήμερα.

Δικαιώματα

Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για παραβίαση των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων στους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Δεν δικαιούνται 13ο και 14ο μισθό, άδειες αναρρωτικές και εγκυμοσύνης, ενώ οι περισσότεροι αποκλείονται από τα Βαρέα – Ανθυγιεινά.

Τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός”, ΚΑΤ, “Αττικόν” και “Άγιος Σάββας”, διοργανώνουν για το μεσημέρι της Τετάρτης συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, με αίτημα να φύγουν οι εργολάβοι, να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να προσληφθούν όλοι οι εργολαβικοί με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού