‘’Χαστούκι για την παράνομη και παραπλανητική χρήση της λέξης «PHARMACY» αποτελεί η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής σε βάρος γνωστής αλυσίδας που χρησιμοποίησε τον όρο’’, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και συνεχίζει.

‘’Ο Π.Φ.Σ. ενεργώντας με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την τήρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, απέστειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο έγγραφο προς την Περιφέρεια Αττικής και τον Ε.Ο.Φ. στο οποίο κατήγγειλε ότι στο κατάστημα της εταιρείας «HONDOS CENTER», κείμενο στην Αθήνα επί της οδού Ομήρου 4, επί της βιτρίνας αυτού, υφίσταται η επιγραφή «Cosmetic Pharmacy», με προφανή σκοπό την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.

Πράγματι, η Περιφέρεια Αττικής, ενεργώντας και ανταποκρινόμενη άμεσα, με το με αριθμό πρωτοκόλλου 18943/06.10.2016 έγγραφό της, απευθυνόμενη προς την εταιρεία «HONDOS CENTER» με θέμα «Σχετικά με την χρήση της λέξης «PHARMACY» στην πρόσοψη του καταστήματος επί της οδού Ομήρου» καλεί την ως άνω εταιρεία «όπως διαγράψετε τη λέξη «PHARMACY» (η οποία παραπέμπει στην ελληνική «φαρμακείο»), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 43 του Ν. 5607/1932».

Στο έγγραφό του ο Π.Φ.Σ. ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ουδείς πλην των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων δύναται να κάνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήση και εμπορική εκμετάλλευση α) της λέξεως «φαρμακείο» (αυτούσια ή των παραγώγων της) σε οποιαδήποτε γλώσσα, και β) του σταυρού πρασίνου χρώματος, (στο κέντρο του οποίου μπορεί να υπάρχει η απεικόνιση του συμπλέγματος φαρμακευτικού σκεύους και φιδιού), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 παρ. 1 του Ν. 5607/1932.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Περιφέρειας ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, τόνισε πως η υποβόσκουσα οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες δεν δικαιολογεί την επικράτηση του κακώς νοούμενου ανταγωνισμού. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η τήρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας αποτελεί καθήκον και μέλημα όλων μας’’, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;