‘’Μαϊμού’’ υαλουρονικά σκευάσματα, καταγγέλλουν πλαστικοί γιατροί ότι κυκλοφορούν στην αγορά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία. Όπως λένε,  φθάνουν στα ιατρεία τους περιστατικά με απίστευτες παρενέργειες από χρήση κακών και φθηνών υαλουρονικών που έγιναν, δυστυχώς, από  γιατρούς και μη, εννοώντας ακόμη και… κομμωτήρια.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ενημερωθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ενώ έχουν πιαστεί και κάποιοι απατεώνες με κινέζικα σκευάσματα, τα οποία βεβαίως δεν έχουν πάνω τους το κουπόνι ασφαλείας του ΕΟΦ! 

Πλαστικοί γιατροί παρακαλούν  όλες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να επέμβουν στην αισθητική του προσώπου τους  να ρωτούν τους γιατρούς τι υλικά χρησιμοποιούν και να τα επιλέγουν βάσει της ασφαλείας που προσφέρουν, της επωνυμίας τους και όχι της τιμής τους. 

Ξεκαθαρίζουν δε, ότι είναι αδύνατον  να κάνεις Botox Dysport η Υαλουρονικό με 100 -150 ευρώ εκτός και αν είναι κινεζικά, τα οποία κυκλοφορούν πολλά. Επίσης συμβουλεύουν  να ‘’ζητήσετε από τον γιατρό να δείτε δουλειές του πριν και μετά την εφαρμογή του υαλουρονικού!’’

Η κοσμητική ιατρική απαιτεί συνεχή ενημέρωση, συνέδρια στο εξωτερικό και συνεχές ψάξιμο του ίδιου του γιατρού για το καινούριο, για το καινοτόμο . 

Το υαλουρονικό είναι μία ουσία που βρίσκεται από τη φύση μας στο ανθρώπινο σώμα. Έχει μορφή διάφανου κρυσταλλικού τζελ. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό στο δέρμα, δίνοντάς του όγκο και ελαστικότητα. Ωστόσο, όσο μεγαλώνουμε, η φυσική μας παραγωγή σε υαλουρονικό μειώνεται. Με τη χρήση ενέσιμου υαλουρονικού, υποστηρίζεται από τους ειδικούς ότι μπορούμε να συμπληρώσουμε τη χαμένη ποσότητα, βελτιώνοντας έτσι την εμφάνισή μας. Έχει την ιδιότητα να προσθέτει όγκο στο δέρμα, επιτρέποντας όμως στο πρόσωπο να διατηρεί τη φυσική του έκφραση.   

Γιατροί αναφέρουν πού τα εφαρμόζουν 

Με το υαλουρονικό μπορούν να διορθωθούν:

  • Ρυτίδες κάθε είδους
  • Ουλές και σημάδια
  • Ασυμμετρίες στο πρόσωπο
  • Εντυπώματα στο πρόσωπο (μικρά λακουβάκια)
  • Τονισμός διαφόρων χαρακτηριστικών (π.χ. χείλη, μάγουλα και οπουδήποτε αλλού θέλουμε να προσθέσουμε όγκο).

Το υαλουρονικό οξύ που παράγεται σήμερα είναι πολύ πιο εξελιγμένο σε σχέση με το παρελθόν. Εκτός από την ασφάλειά του, που ούτως ή άλλως ήταν ανέκαθεν δεδομένη, σημειώνουν, τα νεότερα είδη υαλουρονικού διαρκούν περισσότερο και δίνουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα