Μηνυτήρια αναφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καταθέτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Μιχάλης Γιαννάκος (φωτό) κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη για “... απαξιωτικές, υβριστικές και παντελώς ανάρμοστες στα πλαίσια οποιασδήποτε δημόσιας τοποθέτησης, εκφράσεις...”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, οι εκφράσεις αυτές αποδεικνύουν τη σύγχυση και τον πανικό στον οποίο βρίσκεται, όταν έρχεται αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια την πραγματικότητα.

Ο κ. Γιαννάκος υπογραμμίζει πως σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος και με την δικαιοσύνη, καθώς εκφράσεις, όπως αυτές, που χρησιμοποιεί (“προσκύναγες τον Βενιζέλο και έγλειφες τον Αδωνι”, “..που σας έκοψε την μάσα και τις εξυπηρετήσεις”, “αποδεικνύεσαι, ότι είσαι το ίδιο ξεφτίλας [..]” “η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας”, “Αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη” και άλλες εξίσου υβριστικές και προσβλητικές) είναι ποινικά αξιολογήσιμες και ελεγκτέες.

Η ΠΟΕΔΗΝ – σημειώνει – θα φροντίσει να ελεγχθούν, παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος ο κύριος υπουργός φαίνεται να αξιοποιεί πλήρως την βουλευτική του ασυλία.

Ήδη, συντάσσεται μήνυση εις βάρος του απευθυνόμενη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ τις επόμενες ημέρες θα ασκηθεί εις βάρος του και αγωγή με αίτημα την αποκατάσταση της προσβολής, που υπέστη η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρος της.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας