Νέα διάκριση για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ),  «προΣfΕΕρουμε», αυτή τη φορά στην τελετή απονομής βραβείων επιχειρηματικής αριστείας Salus Index 2017.

Στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα Υγεία–Φάρμακο–Ομορφιά, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 από τον εκδοτικό οργανισμό NEW TIMES PUBLISHING, απονεμήθηκαν οι διακρίσεις SALUS INDEX 2017. Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», που υλοποιεί ο ΣΦΕΕ σε στρατηγική συνέργεια με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), έλαβε τιμητική διάκριση για την κοινωνική συνεισφορά της στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε σχετικά: «Σε μια δύσκολη εποχή η αγκαλιά του «προΣfΕΕρουμε» έχει καταφέρει να δώσει ουσιαστική βοήθεια σε παιδιά, αλλά και σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Σε αυτήν την προσπάθεια προσπαθούμε να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Το ταξίδι μας ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται χάρη στην πολύτιμη συμβολή των εταιριών μελών μας. Ανυπομονούμε να βρεθούμε και στους επόμενους σταθμούς, Δράμα, Κομοτηνή, Καβάλα, Λήμνος».

Λίγα λόγια για το «προΣfΕΕρουμε»

Ο ΣΦΕΕ ένωσε τις δυνάμεις του με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, (Ε.Ε.Σ), σε ένα κοινό όραμα, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων μέσω της προσφοράς, αλλά και της εκπαίδευσης. Η πρωτοβουλία αυτή καλύπτει τις ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά, είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά σε παιδιά, αλλά και σε άλλες ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» ξεκίνησε από τη Ρόδο, (Οκτώβριος 2016), συνεχίστηκε στη Φλώρινα (Νοέμβριος 2016), τα Ιωάννινα, (Μάρτιος 2017), την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη (Μάιος 2017) ενώ πρόσφατα  επισκέφθηκε και το Καστελόριζο (Οκτώβριος 2017). Παράλληλα, ωφελήθηκαν: το Άσυλο Ανιάτων, το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης. Μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετηθεί 10 δομές που φιλοξενούν πάνω από 250 παιδιά και περίπου 680 ασθενείς / ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες), ενώ έχουν χορηγηθεί πάνω από 55.000 συσκευασίες (φαρμακευτικού υλικού, αναλώσιμων, ειδών πρώτης ανάγκης).

Στην κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» συμμετέχουν εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ (AbbVie, Angelini, Bayer, Galenica, Genesis Pharma, Help, LEO, Merck, Novartis, Pharmaserve Lilly, Pfizer, Sanofi, Servier, Vianex), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) και η Apivita. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;