Αγανάκτηση προκαλεί η καταγγελία για αναβολή χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο “Αττικόν”, εξαιτίας έλλειψης φαρμάκων.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και οι εργαζόμενοι στο “Αττικόν” τονίζουν πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες αναβάλλονται θεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για οδύσσεια των καρκινοπαθών, αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς.

Εργαζόμενοι και ασθενείς σημειώνουν πως οι ακυρώσεις είναι πολλές, ενώ μεγάλη είναι η αναστάτωση των καρκινοπαθών, οι οποίοι διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση.

Το πρόβλημα – εξηγούν – δημιουργείται εξαιτίας των ελλείψεων σε ειδικά χημειοθεραπευτικά φάρκακα για συγκεκριμένες κατηγορίες καρκίνων.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως η διοίκηση του νοσοκομείου δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται με το επιχείρημα ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το υπουργείο Υγείας.

Οι καρκινοπαθείς – αναφέρει – ψάχνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και ογκολόγους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες μέρες για τη θεραπεία τους.

Βρετανία

Επικαλείται, δε, την περίπτωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, η οποία απολογήθηκε πρόσφατα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα Υγείας της χώρας.

Η Τερέζα Μέι ζήτησε συγγνώμη από το λαό της για τη κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία έχουν απείρως καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τα ελληνικά.

Οι δημόσιες δαπάνες Υγείας στη Μεγάλη Βρετανία είναι 8,5% του ακαθάριστου εγχώριο προϊόντος (ΑΕΠ) και της Ελλάδας μόλις στο 5% και μάλιστα σε ένα ΑΕΠ που έχει μειωθεί κατά πάνω από 25% στα χρόνια της κρίσης.

Κανονικά

Απαντώντας στην καταγγελία, η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε το απόγευμα της Δευτέρας πως οι χημειοθεραπείες των ασθενών εκτελούνται κανονικά, καθόσον το νοσοκομείο προμηθεύεται τα απαραίτητα φάρμακα, κάνοντας χρήση του 40% του προϋπολογισμού του 2018:

"Είναι προφανές, λοιπόν, ότι δεν τίθεται θέμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κ. Πολάκη, όπως μέσα στην άγνοιά της διατείνεται η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, πολύ περισσότερο δεν υφίσταται ανάγκη ούτε θα υπάρξει στο μέλλον θέμα συγγνώμης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ή τον πρωθυπουργό.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ”.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία