“Επιδημία” επιθέσεων σε γιατρούς και προσωπικό, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα μεγάλα προβλήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκαλούν εκνευρισμό σε ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τριβές σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Το πλέον πρόσφατο περιστατικό καταγράφηκε στο “Λαϊκό”, όπου στην εφημερία της Τετάρτης συνοδός ασθενούς γρονθοκόπησε επικουρικό γιατρό.

Το προεδρείο της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) έστειλε έγγραφο στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Ζητεί να διερευνηθεί επειγόντως το περιστατικό, να προχωρήσει η διαλεύκανση του συμβάντος και να προστατευθεί το προσωπικό.

Η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει πως παρόμοια γεγονότα είναι συχνά και επαναλαμβανόμενα σε πολλά νοσοκομεία.

Σε καταγγελία προχώρησε και το σωματείο εργαζομένων στο “Λαϊκό”, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον γιατρό που δέχτηκε την επίθεση.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ένα ακόμη περιστατικό στην αλυσίδα παρόμοιων επιθέσεων, οι οποίες πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Καλούν τη διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό και να εντείνει τις ενέργειές της για την επαρκή και ουσιαστική φύλαξη όλων των χώρων του νοσοκομείου.

Πιστόλι

Πριν από δύο εβδομάδες, είχαν καταγραφεί δύο παρόμοια περιστατικά. Το πρώτο, αφορούσε επίθεση σε γιατρό του νοσοκομείου Νάουσας, με αποτέλεσμα κάταγμα στο πόδι του θύματος και το δεύτερο στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου συγγενής ασθενούς απείλησε το προσωπικό με πιστόλι...

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε πως το νοσοκομείο Νάουσας δεν διαθέτει προσωπικό φύλαξης.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να οφείλονται 800.000 ρεπό και κανονικές άδειες στους νοσηλευτές.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης