Ανησυχία προκαλεί καταγγελία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, τα νοσοκομεία Αμαλιάδας και “Άγιος Ανδρέας” Πατρών δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για εξετάσεις ιλαράς, με αποτέλεσμα το προσωπικό που προσβάλλεται να πληρώνει την εξέταση σε ιδιώτες!

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για έξαρση κρουσμάτων σε προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αναφέροντας δύο περιστατικά σε φαρμακοποιό και νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Ο φαρμακοποιός – αναφέρει – νοσηλεύτηκε επί μία εβδομάδα σε νοσοκομείο της Πάτρας, με βαριές επιπλοκές από ιλαρά.

Πριν από μία εβδομάδα, νοσηλεύτρια της παθολογικής κλινικής παρουσίασε υψηλό πυρετό και συμπτώματα ιλαράς.

Η διάγνωση δεν μπορούσε να γίνει, καθώς το νοσοκομείο δεν διαθέτει αντιδραστήρια για τη σχετική εξέταση ούτε στους ασθενείς...

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, το ίδιο συμβαίνει και στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Την Κυριακή – τονίζει – η νοσηλεύτρια διακομίστηκε με συμπτώματα από την Αμαλιάδα στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, το οποίο εφημέρευε.

Αντιδραστήρια

Εξετάστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, αλλά – εξαιτίας της έλλειψης αντιδραστηρίων – δεν έγινε εργαστηριακός έλεγχος για ιλαρά.

Η νοσηλεύτρια πήγε σπίτι της και την άλλη ημέρα πήγε για εργαστηριακό έλεγχο, όπως της είχαν συστήσει οι γιατροί.

Απευθύνθηκε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου έκανε την εξέταση, για την οποία κατέβαλε το αντίτιμο (40 έως 50 ευρώ κοστίζει στα ιδιωτικά εργαστήρια) και έλαβε και την παρακάτω απόδειξη πληρωμής.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ιλαρά και – λόγω σοβαρών επιπλοκών που εμφάνισε – εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου και νοσηλεύεται.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και άλλοι νοσηλευτές εμφανίζουν συμπτώματα ιλαράς, όπως υψηλό πυρετό:

Νοσηλεύτρια του τμήματος επειγόντων του “Άγιος Ανδρέας” νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή με επιπλοκές της ιλαράς στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, που είναι απαραίτητα για την προστασία των επαγγελματιών Υγείας από την ιλαρά.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας