Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης επιχείρηση της αστυνομίας για εξάρθρωση κυκλώματος που διακινεί παράνομα αντικαρκινικά και άλλα ακριβά φάρμακα.

Όπως μεταδίδει το “Πρώτο Θέμα”, γιατροί, νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτές συγκεκριμένων νοσοκομείων και φαρμακοποιοί, φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον δύο εργαζόμενες από το “Λαϊκό” νοσοκομείο έχουν προσαχθεί για την υπόθεση.

Πρόκειται για δύο βοηθούς νοσηλεύτριες, οι οποίες εργάζονταν στην Κεντρική Μονάδα διάλυσης των κυτταροστατικών (ογκολογικών) φαρμάκων.

Η μία νοσηλεύτρια προσήχθη νωρίς το πρωί, λίγο μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο για την εργασία της, και η άλλη το μεσημέρι.

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθούν να προχωρήσουν την υπόθεση, πριν δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για “δεμένη” υπόθεση, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς γινόταν η αρπαγή των φαρμάκων και αν γίνονταν παράνομες συνταγογραφήσεις.

Επαρχιακές

Μέχρι στιγμής, φέρονται να έχουν συλληφθεί 18 άτομα. Οι έρευνες των κλιμακίων της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιούνται στην Αθήνα και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, ενώ στο στόχαστρο όπως λένε οι πληροφορίες έχουν μπει ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η υπόθεση άρχισε να εξετάζεται πριν από έξι μήνες, όταν έφτασε στην Αστυνομία πληροφορία για δράση του κυκλώματος.

Κρίθηκε ως άκρως σοβαρή και αποφασίστηκε πριν από μερικές ημέρες να ξεκινήσουν οι σαρωτικές επιχειρήσεις σε Αττική και στην περιφέρεια.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα