Η φετινή Παγκόσμια ημέρα Λογοθεραπείας (6 Μαρτίου 2014) έχει ως σημείο αναφοράς τη σημασία της επικοινωνίας σε όλες τις γλώσσες (πολυγλωσσία) και σε όλους τους πολιτισμούς (πολυπολιτισμικότητα) μέσω της λογοθεραπείας. Όπως δηλώνει η Επιστημονική Σύμβουλος της 'Ανάπλασης' Θάλεια Ζολώτα, τ. αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Λογοθεραπευτών, «πολύ περισσότερο, η επικοινωνία έχει ιδιαίτερη σημασία σε άτομα που πάσχουν από επίκτητες νευρολογικές διαταραχές, ανεξαρτήτως ηλικίας, γλώσσας και πολιτισμού».

Συνεχίζοντας η κ. Ζολώτα, αναφέρει: «Είκοσι χρόνια πριν, όταν η έννοια της αποκατάστασης ήταν άγνωστη στη χώρα μας και η ειδικότητα του λογοπεδικού υποβαθμισμένη, η 'Ανάπλαση' έγινε ο πρώτος φορέας στη χώρα μας και από τους πρώτους στην Ευρώπη που σχεδίασε και οργάνωσε την Διεπιστημονική ομάδα Αποκατάστασης για νευρολογικούς ασθενείς, εισάγοντας σε αυτήν τον λογοθεραπευτή ως ισότιμο μέλος. Όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόσαμε καινοτόμες λογοθεραπευτικές μεθόδους, που έχουν βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς με νευρολογικά ελλείμματα στην αποκατάσταση του λόγου, της ομιλίας, της φωνής και της μάσησης – κατάποσης. Πολλοί ασθενείς μας, προέρχονται από άλλες χώρες και άλλους πολιτισμούς. Τους αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά, με σεβασμό στην ψυχοκοινωνική τους ιδιοσυγκρασία, χωρίς η διαφορετική γλώσσα να αποτελεί εμπόδιο στην αποκατάστασή τους».

Και η κ. Ζολώτα κατέληξε: «Στις 6 Μαρτίου 2014 και από ώρα 10.00-16.00, καλούμε στην 'Ανάπλαση' άτομα με επίκτητες νευρολογικές διαταραχές (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) για Δωρεάν αξιολόγηση, διάγνωση και συμβουλευτική, κατόπιν ραντεβού, στο 210/ 2702800».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο
Καούρες: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων