Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας το Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, σε συνεργασία με το Γραφείο Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν ημερίδα την Τρίτη 11 Μαρτίου από τις 10:00-13:30, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού «ΑΘΗΝΑ 9.84» (Τεχνόπολις, Γκάζι).
Θέμα της ημερίδας είναι η ‘Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Διατήρηση της Ποιότητας Ζωής των Γυναικών με Καρκίνο και των Οικογενειών τους’.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης καρκινοπαθών και των οικογενειών τους. Θα υλοποιηθεί από ειδικούς της ψυχικής υγείας (ψυχολόγος, ψυχίατρος, χοροθεραπεύτρια) μέσω θεωρητικών εισηγήσεων και βιωματικού δρώμενου.

Η ημερίδα αποτελεί μέρος Προγράμματος Ευαισθητοποίησης για την ενημέρωση σε θέματα Ψυχικής Υγείας, την αλλαγή της στάσης της κοινωνίας απέναντι στην ψυχική νόσο και την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αποτελεί μία προσπάθεια προαγωγής της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και ψυχοκοινωνικής επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα για θέματα που τους προβληματίζουν. Μετά το τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας στην Αττική (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2105210645, 2103233401
Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Μελετίου Πήγα 22, 11636 Αθήνα θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.ekpse.gr ή στα τηλ.: 210 9221739, 210 92227611 και το email: [email protected]

.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου
Άσκηση: Καλύτερα να μετράμε βήματα ή λεπτά; [μελέτη]
Λαμία: Σταφυλόκοκκος σε δείγματα φαγητού που κατανάλωσαν μαθητές