Εβδομάδες Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέως Εντέρου, ξεκινούν από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 2014 για άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.

Είναι μια πρωτοβουλία από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας - Μάρτιος 2014), που διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική.

Οι εξετάσεις θα γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου Βιοϊατρική σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966100 (Αττική) και 2310 459 660 (Θεσσαλονίκη), oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των εθνικών προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πολλές αναπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Πληροφορίες για τη Δράση στα τηλέφωνα 210 69 66 100 για την Αθήνα και 2310 459 660 για τη Θεσσαλονίκη.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας