"Το γαρ όλον πρότερον αναγκαίον είναι του μέρους"

Αριστοτέλης, Πολιτικά 1253a20-24


Στα πλαίσια του 5ου Therapy Planet Festival που διοργανώνεται στην Αθήνα, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, η δημοσιογράφος - επικοινωνιολόγος Ιφιγένεια Τσαντίλη, θα παρουσιάσει τη Σπείρα της Θετικής Ενέργειας, που έχει βάση στη θεωρία Gestalt και στη Θετική Ψυχολογία, ενώ είναι εμπνευσμένη από το πανάρχαιο σύμβολο της σπείρας, τη θεωρία του αστροφυσικού Steven Hawking για τις μαύρες τρύπες (Hawking Radiation), τη στροβιλιζόμενη κίνηση των Σούφι αλλά και τον χορό σε κάθε του μορφή.

Η δημοσιογράφος, που έχει στο ενεργητικό της ανώτερες σπουδές χορού στη Σχολή Μοριάνοβ, κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μελέτησε τη σχέση του μικρόκοσμου με το μακρόκοσμο και μέσα από τη διατριβή της με τίτλο "Εικόνες πέρα από τα φαινόμενα" εξέτασε τη σχέση του ανθρώπου με το Σύμπαν. Στη Σπείρα της Θετικής Ενέργειας απελευθερώνεται ενέργεια από το συλλογικό ασυνείδητο, την οποία ενσωματώνουμε μέσω της βιωματικής αυτής εμπειρίας και θεραπευόμαστε συμμετέχοντας σε ένα ανθρώπινο σπειροειδές μοντέλο.

Όλοι οι θεατές σχηματίζουν τη Σπείρα της Θετικής Ενέργειας που μας συγχρονίζει με τη ροή, εναρμονίζοντάς μας με γνωστούς και άγνωστους νόμους του Σύμπαντος και έτσι βιώνουμε την ολότητα.

Φέτος στη βιωματική αυτή εμπειρία θα συμμετάσχει ο γνωστός ηχοθεραπευτής Γιάννης Πρινιωτάκης, ο οποίος έρχεται από την Κρήτη, για να ενισχύσει τη θεραπευτική ενέργεια της Σπείρας με κεραύνιο ηχείο και άλλα ηχητικά σκεύη. Μέσω του ήχου και της δόνησης που θα παραχθεί θα βιώσουμε την Κυριακή όλοι μαζί, μία συνολική, ευεργετική εσωτερική ηρεμία, απελευθερώνοντας τη δημιουργική μας ενέργεια. ‘Οπως οι ήχοι παράγουν δόνηση, το ίδιο και η κίνηση. “Συγκεκριμένες συχνότητες ήχου έχουν θεραπευτική επίδραση”, αναφέρει ο Γιάννης Πρινιωτάκης. “Βιώνουμε την αρμονία με τον εαυτό μας, όλα τα κύτταρα του σώματος δονούνται, με στόχο να επανέλθουν στην αρχική τους υγιή κατάσταση”, τόνισε ενδεικτικά.

Στην ηχοθεραπεία ενεργοποιούνται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού, αμβλύνονται μυϊκές και νοητικές εντάσεις και αποβάλλεται το άγχος όπως μας εξήγησε. Αυτό είναι και το ζητούμενο της Σπείρας της Θετικής Ενέργειας. “Ολοι μαζί, όλοι ένας” είναι το σύνθημά μας και θα συμπράξουμε ώστε ένα δημιουργήσουμε ένα συναρπαστικό θεραπευτικό ταξίδι του νου και των αισθήσεων!

Είστε όλοι προσκεκλημένοι στο δρώμενο την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, στις 14:00 στο ξενοδοχείο Caravel.

Περισσότερα για τη Σπείρα στο site μας: www.spiral-of-positive-energy.com 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;